Silence Day 8 november 2014

[blox_row][blox_column width=”1/1″][blox_heading title=”Silence Day” size=”h3″ style=”style5″ animation=”none”][/blox_heading]

Lees meer in het Nieuwblad

PERSBERICHT
Sint-Pieters-Leeuw, 3 november 2014


JEUGDOPLEIDING KV BRUCOM SP ORGANISEERT “SILENCE DAY”
Tijdens de thuiswedstrijden van zaterdag 8 november 2014 organiseert de jeugdopleiding van KV Brucom Sp een “SilenceDay”. Deze organisatie staat in het teken van een meer positieve sfeer rond en op de voetbalterreinen. Daarnaast wenst de club door dit initiatief duidelijk te maken dat de jeugdopleiding een nieuwe weg is ingeslagen.

Uniek initiatief
De “SilenceDay” is een initiatief van het jeugdbestuur van KV Brucom Sp naar het voorbeeld van enkele Engelse clubs. In België heeft een soortgelijk evenement slechts plaats gevonden bij één andere club, namelijk VC Groot Dilbeek. KV Brucom Sp is trots zich als één van voortrekkers bij dit project te scharen en bedankt VC Groot Dilbeek eveneens voor de deskundige hulp.
Dries Moons, jeugdvoorzitter van KV Brucom Sp, legt het concept verder uit: “De bedoeling is dat er volledige stilte heerst. Dit gedurende alle jeugdwedstrijden die plaatsvinden op de velden van KV Brucom Sp op zaterdag 8 november 2014. Geen roepende ouders, geen hulpeloos tierende opleiders, geen negatieve commentaren naar de scheidsrechter. Onder het motto “Geef hetspel terug aan de kinderen!” willen we bekijken wat onze jeugdspelers bereiken zonder continue richtlijnen van opleiders en ouders. Daarnaast wensen we het respect voor de scheidsrechters te benadrukken door deze mensen in alle rust hun taak te laten uitvoeren.Deze aanpak zal volgens ons leiden tot een meer positieve sfeer rond en op de voetbalterreinen.”

Vernieuwde jeugdopleiding
“Dit initiatief is eveneens een ideale gelegenheid om het vernieuwde jeugdbestuur in de kijker te zetten”, beaamt ondervoorzitter Johan Vanderrusten. “Enkele maanden geleden hebben 9 gemotiveerde voetbaldieren hun schouders gezet onder dit nieuwe project. Vanuit een duidelijkemissie en visie, waarbij het de bedoeling is om ieder individu(zowel speler, opleider als medewerker)
zijn maximale top te laten bereiken, wordt hard gewerkt aan de uitbreiding en verbetering van dejeugdopleiding van KV Brucom Sp.”

Voor meer informatie:
Stijn DE BOSSCHER
Technisch Verantwoordelijke Jeugdopleiding
KV Brucom Sp
Colomalaan 24
1600 Sint-Pieters-Leeuw
GSM : 0478/50 62 07
Tel. : 02/305 02 08
E-mail : stijn.de.bosscher@telenet.be