Regenboogveteractie

[blox_row][blox_column width=”1/1″][blox_heading title=”Regenboogveteractie” size=”h3″ style=”style5″ animation=”none”][/blox_heading] [blox_image style=”blox_elem_image_frame_border” image=”https://www.kvbrucomsp.be/wp-content/uploads/2014/06/regenboogactie.jpg” color=”#ffefef” target=”0″ /] [/blox_column][/blox_row]

Holebi of hetero, maak er geen spel van

Onze club lanceert samen met Voetbalfederatie Vlaanderen, KBVB en Football+ Foundation een regenboogcampagne in het Belgisch amateurvoetbal! Door een wedstrijd te spelen met regenboogveters willen wij in de verf zetten dat onze club zich actief engageert om holebiseksualiteit in het voetbal bespreekbaar te maken. Dit doen wij via de volgende activiteiten:
– Jeugdwedstrijden op zaterdagen 14 en 21 maart worden gespeeld met regenboogveters
– Op maandag 30 maart (19u-20u30) gaat er, in samenwerking met de Football+ Foundation, een workshop door op de club rond het thema ’voetbal en homoseksualiteit’. Op deze workshop zijn alle trainers, medewerkers, ouders en andere geïnteresseerden van harte welkom.
– Binnen de visie van de club en het reglement voor spelers, is opgenomen dat iedereen welkom is binnen de club, ongeacht zijn/haar geslacht, geloof, seksuele oriëntatie, afkomst,…
– Samen met de actie gaan wij binnen de club ook op zoek naar een vertrouwenspersoon / ombudsman/vrouw die een laagdrempelig aanspreekpunt kan zijn voor spelers, trainers, ouders die vragen / een probleem hebben in verband met homofobie, racisme, andere vormen van discriminatie, fair play, pesten,… Mensen die zich geroepen voelen om deze rol op zich te nemen, mogen zich steeds melden!

Wij roepen al onze spelers, trainers, vrijwilligers en supporters op om samen met ons op een positieve manier deze campagne te ondersteunen. Dit kan door foto’s & filmpjes te posten met regenboogveters, regenboogtekeningen en regenboogvlaggen onder de overkoepelende hashtag #footballplus!